نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : شنبه 5 تير 1400
در این ویدئو آموزشی، طراحی و مدلسازی اسلحه کلاشنیکف AK 47 از روی تصویر دوبعدی آن در نرم افزار CATIAبه صورت گام به گام و بطور کامل (102 دقیقه با کیفیت خوب)، در محیط های زیر به کاربر آموزش داده می شود:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : شنبه 5 تير 1400
حل معادلات ديفرانسيل حاكم بر رفتار يك سيستم از مهمترين مسائلي است كه همواره در زمينه هاي علوم و مهندسي مورد بحث قرار مي گيرد. از آنجايي كه تنها موارد معدودي از اين معادلات را مي توان مستقيما با روش هاي تحليلي حل نمود، روش هاي عددي زيادي در چند دهه اخير براي حل چنين معادلاتي پيشنهاد شده است. روش هاي عددي با ظهور كامپيوترها رشد چشمگيري داشته اند و امروزه به كمك كامپيوترها و اين روش ها قادر به حل معادلات بسيار پيچيده در حوزه هاي متنوع علوم مي باشيم. برخي از روش هاي عددي معروف عبارتند از روش تفاضل محدود، روش اجزاي محدود، روش نقاط محدود و روش هاي جديدتر مانند روش هاي بدون مش كه اين روش ها هر يك در پي ديگري آمده و به دنبال ايجاد كارايي، دقت، سرعت بالاتر و ايجاد امكاناتي جديدتر براي حل مسائل و رفع مشكلات روش هاي قبلي بوده اند. از پركاربردترين اين روش ها، روش اجزاء محدود مي باشد كه روشي عددي براي يافتن حل تقريبي بسياري از مسائل مهندسي است. هر چند اين روش براي اولين بار جهت تحليل تنش در سازه هواپيما به كار گرفته شد، ليكن كاربرد آن در بسياري از مسائل مكانيك جامدات، مكانيك سيالات و علوم به سرعت رو به گسترش نهاد. در زمينه مهندسي راه و ساختمان نيز اين روش تحليل سازه هاي بسيار پيچيده و طرح بهينه آنها را به طور موثر و اقتصادي ممكن مي سازد...
انگیزه انجام نخستین فعالیت ها در زمینه تحلیل هم هندسی (Isogeometric Analysis) ناشی از شکاف موجود بین دنیای تحلیل اجزاء محدود و مدلسازی کامپیوتری بوده است. در مراحل ابتدایی، یکی از مهمترین زمینه های تحقیق در تحلیل هم هندسی ایجاد ارتباط بین دو دسته طراحی و تحلیل، و همچنین مشخص سازی موانع و راه حل های ارائه شده موجود در هر دسته بوده است. مسلما یکپارچه سازی تحلیل و هندسه یک مسئله دشوار است و به نظر می رسد که بایستی تغییرات اساسی برای یکپارچگی کامل طراحی مهندسی و فرایندهای آنالیز انجام شود. روش تحلیل هم هندسی در سال ۲۰۰۵ توسط پروفسور هیوز و همکارانش برای رفع نقص های بیان شده، معرفی شد. توابع هندسی محاسباتی زیادی وجود داشتند که می توانستند به عنوان توابع پایه در تحلیل هم هندسی بکار روند. انتخاب بی اسپلاین (B-Spline) و نربز (NURBS) به عنوان پایه اولیه به دلیل پر کاربرد بودن این توابع هندسه محاسباتی در طراحی مهندسی می باشد...
جزوه آموزش تحليل مسائل تنش و كرنش صفحه اي بر اساس روش هم هندسي مبتني بر تئوري اجزاء محدود، ضمن معرفی روش تحلیل هم هندسی و بیان ویژگی های توابع بی اسپلاین و نربز به عنوان اجزاء اصلی آن، روابط مربوط به تحلیل هم هندسی مسائل تنش و کرنش صفحه ای ارائه شده است. ویژگی بارز این گزارش حل مثالی نمونه بر اساس روابط ارائه شده و چهارچوبی که پیش از این در حل مسائل اجزاء محدود مورد استفاده قرار گرفته بود، می باشد. این جزوه مشتمل بر 4 فصل، 50 صفحه، با فرمت pdf، به زبان فارسی، همراه با ذکر نکات، فرمول های مهم و کاربردی، به ترتیب زیر گردآوری شده است:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : شنبه 5 تير 1400
در طول دهه های گذشته تحلیل به روش اجزای محدود از یک ابزار صرفا تحلیلی وارد دنیای عملی طراحی های مهندسی شده است. نرم افزار های کامپیوتری با قابلیت تحلیل به روش اجزای محدود مجهز شده اند و مهندسان طراح به طور گسترده از روش اجزای محدود در مراحل طراحی خود استفاده می کنند. هرچند اخیرا بیشتر نرم افزار های تحلیلی مورد استفاده مهندسان به روش تحلیل خطی بودند، تحلیل خطی تقریب قابل قبولی از ویژگی ها و رفتار حقیقی بیشتر مسائل مهندسی ارائه می دهد ولی در برخی موارد که باعث رفتار غیر خطی می گردند چالش های بزرگی بوجود می آید. از نظر تاریخی مهندسان به علت وجود فرمول های پیچیده و زمان طولانی حل مسائل غیر خطی به استفاده از روش های تحلیل غیر خطی تمایلی نشان نمی دادند، اما امروزه به علت وجود نرم افزارهایی با قابلیت تحلیل غیر خطی به روش اجزای محدود با محیط کاربری آسان این رویکرد دچار تحول شده است. بعلاوه روش های توسعه یافته حل مسائل و کامپیوترهای قدرتمند زمان حل مسائل را بسیار کاهش داده است. در یک دهه گذشته مهندسان روش اجزای محدود را به عنوان یک روش طراحی با ارزش و دور از دسترس قلمداد می کردند. امروزه مهندسان طراح به فواید تحلیل غیر خطی به روش اجزای محدود و استفاده از آن در مراحل طراحی آگاهی کامل دارند...
جزوه آموزش اجزاء محدود غیر خطی پروفسور عیسی سلاجقه، جزوه ای مفید و کاربردی از درس اجزاء محدود غیر خطی است. این جزوه مشتمل بر 7 فصل، 206 صفحه، با فرمت pdf، به زبان فارسی، همراه با ذکر نکات، فرمول های مهم و کاربردی و همچنین حل مثال های متعدد به ترتیب زیر گردآوری شده است:
فصل 1: تحلیل غیر خطی هندسی عضو خرپایی
خرپای دو عضوی
تحلیل غیر خطی خرپای دو عضوی بر اساس روابط مثلثاتی
روش های کنترل بار
روش نموی خالص
مثال: تحلیل خرپای دو عضوی از روش بدون تکرار
روش نیوتن، رافسون
روش نیوتن، رافسون اصلاح شده
مثال: تحلیل خرپای دو عضوی با روش نیوتن، رافسون
مثال: تحلیل خرپای دو عضوی با وجود یک فنر انتقالی
تحلیل غیر خطی هندسی خرپا با دو درجه آزادی
بدست آوردن ماتریس سختی با استفاده از کار مجازی
بدست آوردن ماتریس سختی با استفاده از روش انرژی
المان خرپایی دو بعدی کم عمق (روند اجزاء محدود)
فصل 2: المان های خرپا با فرمول های متفاوت برای محاسبه کرنش ها
کرنش مهندسی
کرنش گرین
کرنش چرخشی لگاریتمی
کرنش چرخشی لگاریتمی با لحاظ تغییرات حجم
کرنش المانسی
روابط حاکم بر یک میله تحت کشش با لحاظ کرنش های متفاوت
روابط هندسی و رابطه کرنش، جابجایی بر مبنای کرنش گرین
تغییرات کرنش گرین
محاسبه بار داخلی گرهی با استفاده از روش کار مجازی
ماتریس سختی مماس
استفاده از توابع شکل در محاسبه ماتریس سختی مماس
محاسبه ماتریس سختی در حالت مختصات به هنگام شده
تحلیل غیرخطی هندسی خرپاهای دو بعدی بر مبنای کرنش مهندسی
تحلیل غیرخطی هندسی خرپاهای دو بعدی بر مبنای کرنش لگاریتمی
فرمول بندی هم چرخشی با استفاده از کرنش مهندسی
المان خرپای سه بعدی
مثال عددی: (مقایسه کد نوشته شده در Matlab با Ansys)
فصل 3: تحلیل غیرخطی مصالح مسائل یک بعدی (به ویژه خرپا)
الگوی یک بعدی الاستیک، پلاستیک
معیار تسلیم
محاسبه وضعیت جدید در روند گام به گام
الگوریتم محاسبه وضعیت جدید در حالت سخت شوندگی ایزوتزوپیک
الگوریتم محاسبه وضعیت جدید در حالت سخت شوندگی کینماتیکی
مدل رامبرگ، اسگود
روند تعیین حالت
تحلیل عضو محوری
فرمول بندی اجزاء محدود المان خرپایی
مثال خرپای دو بعدی
الگوی رفتاری عضو خرپایی با در نظر گرفتن رفتار کمانشی و پس کمانشی
مثال عددی: (مقایسه کد نوشته شده در Matlab با Ansys)
فصل 4: تحلیل غیر خطی هندسی محیط های پیوسته
روابط تنش و کرنش
روابط تانسور تنش با نیروها
کرنش و تنش صفحه ای و تقارن محوری
تجزیه تنش ها و کرنش ها به مولفه های حجمی و انحرافی
فرم دیگر روابط تنش، کرنش با استفاده از ثوابت لامه
انتقال و چرخش ها
چرخش صلب
تحلیل غیر خطی محیط های پیوسته
مثال: المان چهار گرهی
روابط بین سطح اولیه و سطح تغییر شکل یافته
تنش های کوشی و پیولاکیرشهف
کارمجازی با استفاده از کرنش گرین
کارمجازی با استفاده از روابط غیر خطی کرنش، جابجایی ون کارمن
فرم عمومی ماتریس سختی مماسی در حالت دو بعدی (حل اجزاء محدود)
تعمیم فرم عمومی ماتریس سختی مماسی برای حالت سه بعدی
قصل 5: تحلیل غیرخطی مصالح محیط های پیوسته
فرم عمومی معادلات اجزاء محدود
فرم کلی معادلات نموی تنش، کرنش
روند تعیین حالت
محاسبه نقطه تقاطع
انتگرال گیری اولر در مرحله پلاستیک
انتگرال گیری پیشرو اولر (روش صریح)
انتگرال گیری پیشرو اولر (روش ضمنی)
انتگرال گیری پیشرو اولر اصلاح شده با کنترل خطا
اصلاح برای برگشت به سطح تسلیم
معیار ون مایسز و مدل های سخت شوندگی
معادلات تنش و کرنش نموی بدون سخت شوندگی
معادلات تنش و کرنش نموی با سخت شوندگی ایزوتروپیک
معادلات تنش و کرنش نموی با سخت شوندگی کینماتیک
تعیین حالت در پلاستیسیته ون مایسز
مثال: آنالیز غیر خطی با فرض مدل ون مایسز
فصل 6: تحلیل غیرخطی تیرهای دو بعدی
تیرهای خمیده دو بعدی بدون تغییر شکل برشی
محاسبه تغییرات کرنش
بدست آوردن ماتریس سختی مماسی
تیرهای خمیده دو بعدی با در نظر گرفتن تغییر شکل برشی (تیر تیموشنکو)
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : جمعه 4 تير 1400
نرم افزار طراحی PDMS یا همان Plant Design Management System یکی از قوی ترین نرم افزارهای طراحی سیستم های لوله کشی در جهان است. نرم افزار PDMS ساخت شرکت AVENA می باشد. این نرم افزار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد های بسیاری دارد. این در حالی است که در صنعت تاسیسات از این نرم افزار برای طراحی موتورخانه ها نیز استفاده می شود. نرم افزار PDMS دارای قابلیت های بیشماری است که در زیر به چند نمونه از آن ها اشاره خواهم کرد:
مدل سازی اولیه یک سایت (PLANT)
طراحی کامل یک پالایشگاه، نیروگاه و یا موتورخانه
طراحی کامل سیستم پایپینگ (لوله کشی)
توانایی ساخت تجهیزات ساختمانی (Structure) یک پروژه
قابلیت دادن خروجی تمامی مواد و تجهیزات مصرف شده در طراحی (حتی تا متراژ لوله و تعداد زانویی استفاده شده در سیستم لوله کشی)
قیدگذاری های آگاهانه در مسیر های سیالات در گذر در لوله ها
نمایش گرافیکی ساده
دارای پایگاه داده (Data Base) گسترده
قابلیت ایجاد تجهیزات جدید و طراحی کاتالوگ برای این تجهیز (برای مثال ایجاد یک نوع پمپ دلخواه)
توانایی کار تحت شبکه (چندین User زیر نظر شخص admin روی یک پروژه به صورت جداگانه مشغول به کار باشند)
کتاب آموزش مدلسازی تجهیزات کارخانه با نرم افزار PDMS، یک کتاب مفید و کاربردی از آموزش نرم افزار PDMS می باشد. این کتاب مشتمل بر 179 صفحه، در 9 فصل، به زبان پرتغالی به ترتیب زیر گردآوری شده است:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : یک شنبه 30 خرداد 1400
کارگاه مکانیک عمومی، منبعی مفید، جامع و کاربردی از درس کارگاه عمومی انتشارات دانشگاه پیام نور می باشد. در 7 فصل، مشتمل بر 153 صفحه، با فرمت pdf، به زبان فارسی، همراه با ذکر نکات مهم و کاربردی، همچنین سئوالات تشریحی پایان فصل به ترتیب زیر گردآوری شده است:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : یک شنبه 30 خرداد 1400
ساخت پرههای توربین به دلیل بارهای مکانیکی و دینامیکی زیادی که بر آنها وارد میشود از اهمیت زیادی برخوردار است. نواحی مختلف پره شامل شرود و مناطق آب بندی، ایرفویل، شاتک و سوراخ های خنک کاری و ریشه می باشد که هر منطقه بسته به جنس پره و نوع استفاده پره (صنایع هوایی یا سایر صنایع، کمپرسور یا توربین) به روش های مختلف ساخته می شود. در حالت کلی برای ساخت پره توربین یا کمپرسور ابتدا ماده خام را به یکی از روش های آهنگری یا ریختهگری دقیق به شکل اولیه موردنظر در میآورند. سپس برای اینکه قسمت های مختلف پره را به اندازه نهایی برسانند از روش های مختلف ماشینکاری استفاده مینمایند. دقیقترین قسمت پره به لحاظ ابعادی، قسمت ریشه آن میباشد که معمولاً از روش سنگزنی خزشی برای ماشینکاری آن استفاده میشود. به طور کلی ساخت پرههای متحرک موتورهای توربین گازی با توجه به شکل پیچیده و شرایط کاری حاد از تکنولوژی بالایی برخوردار است.
در این میان ریشه پره با توجه به نیروهایی که به آن وارد میشود نسبت به بقیه قسمت های پره دارای کیفیت سطح و دقت ابعادی بالایی میباشد. تاکنون کیفیت سطح نامناسب مانع از به کارگیری روش تخلیه الکتریکی (وایرکات) برای ماشینکاری ریشه پره میشد. اما اخیراً با توجه به پیشرفت های به وجود آمده در مولد ماشین های وایرکات، استفاده از این روش برای ماشین کاری ریشه پره مورد توجه قرار گرفته است. معمولاً برای ساخت ریشه پره توربین، از روش سنگزنی خزشی و قسمت کمپرسور از روش خانکشی استفاده میشود اما اخیراً در خارج از کشور ساخت ریشه پره با روش تخلیه الکتریکی مورد توجه قرار گرفته است. یکی از عواملی که تاکنون مانع از استفاده این روش برای ماشینکاری ریشه پره میشد، کیفیت سطح نامناسب با توجه به حرارتی بودن این روش است. اما اخیراً با توجه به پیشرفت هایی که در مولد این ماشین ها بوجود آمده است استفاده از آن را برای ماشینکاری ریشه پره امکانپذیر ساخته است. برای ماشینکاری ریشه پره کمپرسور که از جنس فولاد زنگ نزن است معمولاً از روش خانکشی استفاده میشود از مزایای این روش یک سرعت بالا، دقت فرم ها و سطوح تولید شده به وسیله خانکشی در حد مطلوب و عمر ابزار طولانی و قابلیت و سهولت در ایجاد پروفیل های نامنظم بدون نیاز به اپراتور ماهر میباشد...
برتر فایل یک سایت مرجع با هدف انتشار تحقیق، مقاله، پایان نامه، پاورپوینت، جزوه، کتاب و همچنین فایل های آموزشی از نرم افزار پیشرفته CATIA در زمینه رشته مهندسی مکانیک است که به منظور دسترسی راحت تر، سریع تر و ارزان تر شما دانشجویان و پژوهشگران به تحقیقات مد نظرتان تاسیس شده است.